De Crisis voorbij...

Gepubliceerd op 7 mei 2020 om 14:46

Het is inmiddels mei 2020. De wereld is nog steeds in de greep van de Corona-Crisis, ongeacht of we nu wel of niet weten wat het inhoudt, aangezien er veel onduidelijkheden zijn. Toch hoe het ook mag zijn, in crisistijd, zie je altijd een bepaalde tendens: verbroedering. 

Het moment dat ik mij oprecht zorgen begon te maken over de Corona-Crisis, was, hoe egoïstisch ook, het moment dat ik mijn grootste opdrachtgever (tijdelijk) kwijtraakte. Opeens viel ik in een gapend, financieel gat en geloof me, dat is als kleine zzp geen fijn gevoel! Gelukkig en waar ik ook dankbaar voor ben, kon ik mezelf redden en kreeg steun. Helaas was is dit niet voor iedereen weggelegd. 

Als jouw beroep niet meetelt

De lockdown in Nederland, valt in mijn optiek enorm mee. Nu moet ik ook zeggen, dat er eigenlijk weinig veranderd is voor mij. Ik was al een huismus, en probeer al zoveel mogelijk vanuit huis te werken. Maar een aantal dierbare mensen voor mij, zijn woonachtig in Spanje. Daar hadden ze pas echt een lockdown! En neem maar van mij aan, je maakt geen grappen met de Guardia Civil. Als je al bij de ene supermarkt bent geweest, moet je een verdomd goede reden hebben om ook nog eens het lef te hebben naar een andere supermarkt te gaan. Dus wat dat betreft, mogen we in Nederland, wederom niet klagen. Althans op dat gebied niet... maar als ik dan om mij heenkijk, mensen die ik ken, die een kleine ondernemer zijn, pedicure, masseuse zijn, of een schoonheidssalon hebben. Nou dan heb je dus echt een probleem! Met een beetje geluk kun je als kapsalon nog in ieder geval geld aanvragen voor je personeel. Maar er zijn ook zogenaamde contactberoepen, die zelfs zonder Corona-Crisis, buitenspel staan, de 'outlaws', ofwel de sekswerker... wie is er voor hen? Alsof iemand die er bewust voor kiest om sekswerker te zijn, minderwaardig is aan iemand met een kantoor- of overheidsbaan. Ook een sekswerker moet rekeningen betalen, net als jij en ik.

Verdraagzaamheid en gelijkheid

Nu we toch aan het verbroederen zijn, hoe mooi is het dan om hierin door te pakken? In plaats van onszelf beter te voelen dan een ander, zouden we ook eens verder kunnen kijken dan onze tunnelvisie. Een gesprek aangaan van mens tot mens. Niet de prostituee veroordelen omdat jouw ex een 'chronisch hoerenloper' bleek te zijn. Immers zij heeft hem niet gedwongen om gebruik van haar diensten te maken. Juist ja: dit is ook een dienstverlenende sector. Kunnen we dan niet een beetje meer verdraagzaam zijn? Inzien dat het niet uitmaakt welke huidskleur je hebt, welk geloof je aanhangt of welk beroep je uitoefent. Er is namelijk maar 1 ras en dat is de mens. Jij, ik en de rest van de wereld. De tijd van eenheid is aangebroken. Tijd om uit ons primaten cocon te komen en de transformatie te doorlopen, die ons duidelijk het signaal heeft gegeven: we zijn niet het über ras, we zijn niet superieur aan het dierenrijk, maar eigenlijk zijn wij de 'makke schapen' met oogkleppen voor, die nog steeds maar niet willen ontwaken. Deze Corona-Crisis is een wake-up call: AWAKE!

 

Liefs,

 

Mona 


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.