Praatjes vullen geen gaatjes!

Al vanaf het moment dat ik kan spreken, is communicatie voor mij heel belangrijk. En dan vooral, duidelijke communicatie. Wanneer we alleen TEGEN elkaar praten, in plaats van MET elkaar, kan er ruis op de lijn komen, tussen 'zender en ontvanger'. Misverstanden kunnen ontstaan door verbale communicatie, maar ook door non-verbale communicatie. Denk hierbij aan houding en mimiek. 

‚ÄčHoe kun je wél verbindend communiceren? Welke taalpatronen pas je toe? Hoe ga je om met kritiek, ongewenst gedrag en/of verbale agressie?

Ondervinding is de beste leermeester

Vanaf mijn prille jeugd volgde ik mijn eigen pad al. Wanneer de hele 'kudde' naar links ging, dan sloeg ik rechtsaf, en vice versa. Ondervinding is de beste leermeester, is op mij zeer zeker van toepassing! Door schade en schande ben ik wijzer geworden. Waarbij ik helaas ook wel zeer harde levenslessen te leren heb gekregen. Toch ben ik trots op waar ik nu sta. Want ook al heb ik niet altijd de juiste afslagen gekozen en meermaals in de fuik van een narcist ben terechtgekomen, ook zij hebben mij niet klein gekregen! Toen ik vijftien jaar was, dacht ik de wijsheid in pacht te hebben. Zonder dat mijn moeder er weet van had, heb ik ontheffing van de leerplicht aangevraagd én gekregen. Natuurlijk kon ik zoveel job-hoppen wat ik wilde, er was een overvloed aan werk in 'the late eighties'. Maar je hoeft geen raketgeleerde te zijn, om te kunnen nagaan, dat de baantjes niet blijvend voor het oprapen bleven. Dus na verloop van tijd heb ik ervoor gekozen om veelal via thuisstudies, mijzelf verder te ontwikkelen. Nu kan ik vol trots zeggen dat ik naast 'mijn levenslessen', ook de nodige diploma's en certificaten behaald. Dit in combinatie met mijn brede algemene ontwikkeling en interesse om te leren, maakt dat ik trots mag zijn op mezelf. 

Uiteraard werk ik volgens de Europese norm op het gebied van Privacy & AVG. 

Hartelijke groet,

Mona Biek

Studie Jaar
Coaching bij verslavingen en ADHD 2013 - 2015
Omgaan met ongewenst gedrag en verbale agressie 2017
HBO Huiselijk,- en seksueel geweld 2020
Integer gedrag 2021
Train de trainer 2021
Privacy & AVG 2021