Vraag 't Mona

Deze vraagbaak is tevens een winactie. Dus nu zou ik mij kunnen voorstellen, dat je misschien met een vraag zit waarvan je denkt: 'Wat zou ik graag eens antwoord krijgen op dit vraagstuk'. In dat geval kun je natuurlijk altijd jouw vraag, liefst zo uitgebreid mogelijk toegelicht, mailen naar:

info@ervaringsdeskundigenplatform.nl

Als jouw vraag gepubliceerd wordt op de website, uiteraard geheel anoniem, win jij een GRATIS consult naar keuze van 10 minuten! Dus Chatten/bellen of mailen! Dan kan ik inhoudelijk dieper ingaan op hetgeen je bezighoudt, of dat je een ander onderwerp bespreekbaar wilt maken, dat mag jij helemaal zelf invullen. Doe je mee? 

Liefs, 

Mona 

Vraag 't Mona

Winnaar gratis consult:

Hoi lieve Mona,


Na het lezen van jouw oproep dacht ik, ik stuur mijn vraag bij je in, wie weet kun jij mij verder op weg helpen.
Ik ben een vrouw van 37 jaar, ik heb een goede baan, een eigen huisje, veel vrienden dus eigenlijk heb ik niets te klagen. Toch heb ik vaak het gevoel dat mensen me niet begrijpen. Ik kan soms zo van slag raken, om bijna niks, dat ik mezelf dan maar terugtrek. Nu is er op mijn werk best wel stress, veel mensen die zich zorgen maken over hun baan. Ik ook, al zijn er geen geruchten dat ik me zorgen moet maken. Toch blijf ik er erg in hangen.

Ook als ik een discussie heb met iemand, dan kan ik dat maar moeilijk loslaten, ik probeer echt mijn best te doen om hier wat tegen te doen maar het lukt me maar niet. Soms lijkt het wel of ik met mijn gevoel geen kant op kan. Ik mis ook wel een leuke man naast me, maar ja nadat ik eerst een relatie had met een man die te veel dronk en ook agressief werd, ben ik erg voorzichtig geworden. Je leest ook zoveel over slechte relaties. Dat maakt het niet aantrekkelijker. Mijn vraag aan jou is: wat kan ik doen om wat meer in balans te komen?

Groetjes van A.

 

 

Lieve ‘A’,

Dank je wel voor je vraag, om te beginnen wil ik je feliciteren want je vraag staat op de site dus… jij wint een consult van 10 minuten!

Ja het vervelende is dat mensen die zo sterk overkomen, vaak ook niet direct de mensen zijn waaraan gevraagd wordt: “Goh, en hoe is het nou echt met jou?” En om zelf mensen maar aan te klampen als je jezelf even minder happy voelt, doe je niet, want je wilt mensen niet tot ‘last’ zijn. Jouw vraag bestaat eigenlijk uit twee delen:

1. Je bent zoekende naar waar dat gevoel vandaan komt waardoor je soms zo van slag raakt.
2. Je zou graag een lieve betrouwbare partner willen, omdat je daar gewoonweg aan toe bent, maar uit angst voor wederom een verkeerde vent te treffen zit behoorlijk diep!
Als we bij het eerste deel beginnen, pik ik al op dat jij eigenlijk er goed aan zou doen om jezelf eens wat meer te gaan verdiepen in HSP (Hoog Sensitief Persoon). Op internet heb je diverse mooie websites waar je een online test kunt doen. Vervolgens zou ik je adviseren om wat meer hierover te lezen, want dan krijg je antwoorden op gedragskenmerken van jezelf, in het ‘waarom’ je reageert op situaties zoals je doet. Bij een HSP komen sommige dingen gewoon veel heftiger binnen. En als je leert te omarmen dat je HSP bent, kun je dit eigenlijk alleen maar voor je leren te gaan werken, als extra zintuig.

Wat betreft de liefde, ik ben met je eens dat de liefde soms een behoorlijk mijnenveld kan zijn, het lijkt haast wel of er alleen nog maar (verborgen) narcisten zijn die een relatie zoeken. Daarom adviseer ik persoonlijk mensen ook om NOOIT op Tinder of Badoo de ‘ware’ te zoeken. Wat dan wel? Nou ik zou in beginsel ook niet gelijk op de dating-markt duiken maar meer in het leren kennen van nieuwe mensen en/of maak eens een bootreis met Zeilschip Bounty, die organiseren regelmatig Singles Cruises. Je kunt dan als ‘opstapper’ meegaan en je hoofd raakt leeg, vanwege het rustgevende effect die het zeilen met zich meebrengt. Als je het jezelf kunt permitteren zou ik als je toch echt in contact wilt komen met een leuke man, een relatiebemiddelingsbureau benaderen. Zij screenen mensen in ieder geval, zodat je zeker weet dat je echt te maken hebt met iemand die op zoek is naar een leuke relatie! Maak jij een afspraak voor je gratis consult?

Liefs,


Mona